2020. jan 07.

2020: Az ifjú vándor nem pihen- I. rész

írta: Doktor Senki
2020:  Az ifjú vándor nem pihen- I. rész

Egyszer nem figyelsz oda, és eltelik húsz év. Nálam legalábbis így volt. Egyelőre 2000-től 2006-ig nézünk vissza.

 

Mintha tegnap lett volna... mármint nem 2019, ahogy január elsején szokták mondani, hanem 1999., amikor a VIVÁ-n Jennifer Lopez- Waiting for tonight c. dala szólt a tévében Kareszék nappalijában a Váci (sugár)úton szilveszterkor, mi meg egyszer csak - óriási petárdazaj közepette- átzúgtunk a 2000-es évbe, és azt hittük, minden más lesz.

"...Többnyire minden más lett, és jobb csak a változás lett", ahogy a Tankcsapda- Törölköző teniszütőkkel c. dalában van. Emlékszem, 1999-2000-ben még nem volt Meki a városban, mert meghívtunk három pesti lányt a buliba, és az egyik, mikor leszállt, azt mondta a barátnőjének: "Milyen sz.r helyre hoztál engem! Itt még Meki sincs!"

(Még két évet kellett várni rá, majd mondom, honnan emlékszem.)

2001 nyarán viszont egészen biztosan lehetett nyerni Sziget- napijegyet, mert Tibi barátom walkmanen hallgatta az Eldo Rádiót, ahol egy dalrészletet kellett felismerni a nyereményért. Természetesen én ismertem fel- ha jól emlékszem, a Kool And The Gang- Get down on it c. szerzeményét, Tibike meg mehetett pogózni a Guano Apesre. Akkoriban még az uszoda tetejéről lőtték az augusztus 20-i tűzijátékot, mert emlékszem, csapatostul mentünk el rá, és... megmondom neked, a Jazzékiel adott koncertet az usziban az ünnep alkalmából.
2002-ben szépen leérettségiztem, és ennek örömére (nem ám) megnyitott az első dunaújvárosi McDonald's is, ami nagy szám volt, hiszen ezzel kezdett el igazán beépülni az Aranyvölgyi út északi szakasza, ami a 90-es években meglehetősen kopár volt, ha még emlékeztek.

2002 nyarán, ha jól emlékszem, Mozaik Fesztivál néven újraindították a Vidámparkban a Movie-t, vagy legalábbis kísérletet tettek rá, amin fellépett jó pár zenekar... és ezen a télen a Pokolgép is fellépett a Movie-ban, még Rudán Joe-val. A Rómeó Vérzik volt az előzenekar. Talán éppen december 20-án. (Egy barátom aznap vesztette el a szüzességét, ezt a koncerten újságolta el nekem.)


(Öt évvel a Movie bezárása után- archív fotó: Hétlövet blog)


2003-ban szerintem még a Főiskola Étteremben lépett fel a Quimby a szokásos karácsonyi koncerten, mert volt egy cimborám, aki szerdánként (?) járt a Rockmenzára- tehát még nem építették át az éttermet a későbbi Campusszá.
2004-ben (hihetetlen, hogy már olyan régen!) itt forgatták (részben a Vasműben) a Sorstalanság c. film egyes jeleneteit.
2005- ben kezdtem jégkorong meccsre járni, akkor még Björn Ferber volt az edző és DAC-nak hívták a csapatot.
2006 - érdekes egy év volt mindnyájunk számára is. Nekem főleg a kulcscsonttörésem miatt, meg azért, mert akkor lettem gyakornok az El- Do Rádióban. Abban az évben is forgattak nálunk filmet: Konyec címmel, Schell Judittal, Keres Emillel és Földi Terivel. Voltam a forgatáson.
... és bakker, akkor nyitották ki újra a Remixet Club M6 néven, mert a nyitó buli egy "Éden Fesztivál" nevű esemény volt a Campingben.
Szintén 2006-ban zárták be a Barátság Iskolát.

Szólj hozzá