2017. már 29.

Szól(t) a rádió

írta: Doktor Senki
Szól(t) a rádió

 fortepan_29244.jpg
forrás: fortepan.hu

Enyhe az este. Lassan kiérünk a fagyos éjszakákból. Talán a tavasz nyugalmat hoz majd. Szél sem jár, és az autók sem sietnek: annak a régi kocsinak is csak azért bőg a motorja, mert valami baja van, nem azért, mert a vezetője túráztatja. 

Zöldre festett ház az újonnan épített játszótér mellett. Furcsa ez. Jó ez a játszótér, de vagy három helyet tudnék mutatni, ahol játszótér volt, de most nincs. Persze, az élet maga a változás. Itt volt régen a rádió. Az Eldo. Vagy tizenöt évig. 
Akkoriban még nem volt baj, hogy több rádió is van a városban. Egy ideig három is volt, mikor a Gerilla megpályázta a Penta Rádió frekvenciáját. 
Penta Rádió... még azokból az időkből, amikor az emberek az ujjukat a "rec" gombnak feszítették, ha egy olyan dalt konferált be a műsorvezető, és elindították a felvételt a lengyel piacon vett kazettás magnón... Mikor a kívánságműsorban úgy kérték a dalt, hogy ne beszéljen bele a szpíker... 
Akkoriban a rádiók stúdiói misztikus helynek számítottak, ahová átlagember be sem nézhet... Újkori elefántcsont tornyok... Jó hasonlat, mert általában magasan voltak: mint a Penta Rádió a nővérszálló "tetején", vagy az Eldo az Október 23. téren. 
Akkoriban a rádiók műsorvezetői jártak a Remixbe, meg Mezőfalvára, Előszállásra dj-nek... 
Ma meg... majd a gép összerakja, mit kell játszani. 
Nos, igen, az idők változnak. Egyszer csak azt mondták, hogy ebbe a városba elég egy rádió is; hogy miért, azt nem tudjuk. Valahogy olyan ez, mintha én egyszer csak azt mondanám, ebben az utcában csak egy zöldségbolt lehet, a másikat be kell zárni. Rögtön azt mondanák, hogy biztosan annak az egyetlen zöldségboltnak akarok kedvezni... 
Pedig a piaci verseny javítja a szolgáltatás minőségét, nem?
Persze, lehet, hogy tévedek. 
Elmúltak a kazettás magnós idők... Lassan a zene is kikopik a rádióból, hiszen ott van a youtube. Helyette majd a Balázsék ontják a poénokat, és beszélgetnek a nagy semmiről az országos rádióban.

Szólj hozzá