2017. feb 08.

Szeress, vagy vess meg...

írta: Doktor Senki
Szeress, vagy vess meg...

 

arany_1.jpg

forrás: facebook.com/Dunaújváros retró

Ahogy ott álltam a koncerten, megértettem.

Honeybeast koncert volt. Lányok a pasijukkal és lányok a barátnőikkel csokorban táncolnak körülöttünk. Meg egynémely eltévedt egyedülálló pasi. A zene kedvéért, vagy, hogy kiszedjen egy lányt a tömegből. 

A zenével nincs gond, a hangulat remek. Telt ház van. Ez talán 250 embert jelent. A West Balkán törvény óta mindenhol van egy limit. Régen simán beengedtek ide négyszáz embert is. Tök mindegy, nem az én dolgom. 

Az nem olyan nagy baj mondjuk, hogy nem lehet bent cigizni...

Így csak egy- egy pohár csillog a kezekben, meg az alkoholgőz a szemekben, de a félhomályban ez úgyse látszik. Feloldódnak az emberek a zenében, mint édesítő bogyó a forró kávéban. Erős negyvenes a mezőny. Na, ők biztosan édesítővel isszák a kávét. Meg tejjel. Az nem gáz, hogy abban is van tejcukor. Az se, hogy utána bevágnak egy (?) pirítóst hozzá. 

 - és ahogy lötyögök a választottammal a Honeybeastre, és belém szúr újra és újra a Miért töröd magad? dalszövege, hirtelen megértem, mi a célom ezzel a bloggal. 

Az, hogy ott vakarjam, ahol viszket? Talán. 

Vagy talán, hogy egy olyan írjon a városról, aki tényleg itt nőtt fel, tényleg együtt lélegez a várossal, és tényleg szereti ezt a várost. Ismerek nem egy embert, aki a városnak dolgozik, de nem a városért. A város pénzén, és mégis, képtelen megfogni, milyen ez a város. Nem is fogja soha. A város pénzén, a városi emberek életéről kellene beszámolnia, ehelyett... á, hagyjuk, mert még rám sütitek, hogy savanyú a szőlő. 

Szeressetek, vagy vessetek meg, de én hétről hétre előások majd egy "régi" sztorit egy régi helyről. 

Az Arénáról, ami a régi Fonoda fölött volt, a Juharosról, ahol nyáron gyerektáborok ebédeltek, télen meg rock koncerteket szerveztek. A Napsugárról, ahol mindig finom volt a gesztenyepüré. A Havannáról a Skála oldalában, ahol a bátyám mindig kaszinótojást evett. A Cornerről, ahol kimérve, papír zacskóban lehetett venni az édességet. A "pestiről", ahol, amint beléptél, megérezted a darált kávé illatát. A moziról, ahol a filmek előtt ment a híradó, és az előtérben árkád játékgépeken nyomták a srácok a Mortal Kombat 1-et, és ahol a Még drágább az életed, és a Rózsák háborúja plakátja volt kint. A "gyakorló" szánkópályáról, ahol most az új templom van. 

Mindenről, ami eszembe jut. Remélem, hogy kíváncsiak lesztek rá.

 

Szólj hozzá