2016. júl 06.

...és mindent lebíró akaratot

írta: Doktor Senki
...és mindent lebíró akaratot

bud_nem_light.jpg
Nem mehetek el szótlanul én sem Bud Spencer halála mellett. 
Akárhogy nézem, ha végigpörgetem a facebookot, szinte mindenki megemlékezett róla így, vagy úgy. Ebből látszik, mennyi emberben nyomot hagyott. Mennyi különböző emberben. Valahogy közel tudott férkőzni a szívünkhöz a szelíd óriás. Ki tudja, miért?
Talán, mert ha megnézed a filmjeit, az erőszak bennük sohasem öncélú: mindig valamilyen igazságtalanságból ered. Bud, és állandó társa, Terence Hill szépen helyretették azokat, akikre ráfért, hogy helyre legyenek téve. Mi más kellene az átlagembernek, akit lépten- nyomon megaláztatás ér? Ilyen- olyan igazságtalanság. 
Bud pedig nincs többé. 
Pedig ma, talán ma lenne rá a legnagyobb szükség. Elképzelem, ahogy emberes pofonokkal helyre teszi azokat, akik keresztbe- hátra hazudoznak, lapátolják ki az emberek zsebéből a pénzt, aztán a pofánkba röhögnek "úgyis megtehetjük" jeligével. Akik a mások kárára nyújtózkodnak, vagy inkább nyújtják a saját takarójukat, míg a tiéd egyre rövidebb, és rövidebb, a lábad meg egyre jobban fázik. 
... de hát ez van: gyerekkorunk hőse elment, itt hagyott minket. Megköszönte amit az élettől kapott, és elköszönt. Reméljük, érezte az utolsó percben is a szeretetet, ami tőlünk áradt felé. 
Legyen neki könnyű a föld, és adjon neki a Pufin odaát is erőt, és mindent lebíró akaratot!

Szólj hozzá